Na jaren van studie, meditatie en het steeds verder ontwikkelen van zijn helingsmethode is ‘ Usui Shiki Ryoho’ ontstaan: een methode waar men leerde werken met de energie ‘ Reiki ‘.

Berust op een mondelinge overgedragen geschiedenis, gaat het verhaal van Mikao Usui zoektocht om een antwoord te vinden op een belangrijke vraag van een van zijn studenten: waarom zijn wij mensen niet in staat te helen met handen zoals Boedha en Christus ?

Zijn toewijding aan zijn zoektocht en zijn individuele geschenken maakten het hem mogelijk een antwoord te krijgen op zijn vraag, m.a.w. het geschenk van Reiki te mogen ontvangen.

Nadat Mikao Usui (1e Grandmaster) het geschenk van de verbinding met de Reiki-energie had ontvangen ontwikkelde hij de rest van zijn leven het systeem van beoefening waarbij dit geschenk van verbinding ook doorgegeven kan worden door anderen.

Chujiro Hayashi  een van Usiu’s  meest toegewijde leerling opende een kliniek, wat hem in staat stelde om de uitwerkingen van de behandelingen op vele mensen met verschillende aandoeningen aandachtig te bekijken.

Hawayo Takata uit Hawaii herstelde in de Reikikliniek van Chujiro Hayashi van haar aandoeningen en zij werd zijn eerste student die niet in Japan woonde.

Zij beoefende en onderwees Reiki tot aan haar dood in 1980,tevens heeft zij het grote geschenk van Reiki geintroduceerd in de westerse wereld. Aan het eind van haar leven had ze 22 Reiki Masters opgeleid en ingewijd. Een ervan was haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto . In 1981 werd de Reiki Alliance opgericht en werd Phyllis Lei Furumoto  erkend als Grandmaster van het  Usui System of Natural Healing.

In de loop der jaren is het woord Reiki zo bekend geworden dat daar zowel de methode als de energie mee wordt bedoeld. De Reiki methode is een van de meest beoefende zelfheling methode op aarde. Later door verschillende groepen mensen uit gebreid tot meer organisaties die allen ook staan voor een zuiver door geven van Reiki. Want zo werkt

Reiki is de Japanse term voor universele (Rei) levensenergie (Ki)
Reiki werkt in op het fysieke lichaam, het emotionele lichaam, het mentale lichaam en het spirituele lichaam. Genezing van lichamelijke kwalen wordt dus door Reiki ondersteund, maar het helpt ook om negatieve gedachtenpatronen te veranderen en emoties los te laten en te verwerken. Veelal zijn de onbewuste en onderdrukte emoties de oorzaak van lichamelijke en psychische klachten. Bovendien draagt reiki bij aan je spirituele groei.

De uitwerking van de reiki energie is bij iedere persoon en bij iedere behandeling weer anders.
De energie komt namelijk altijd daar terecht waar het op dat moment het meest nodig is. Wat men tijdens een behandeling of daarna ervaart, kan variëren van het gewoonweg tot rust komen, het verlichten van pijnen of het loskomen en verwerken van emoties.

Reiki ondersteunt degene die behandeld wordt bij wat op dat moment voor hem of haar belangrijk is, en is daardoor nooit strijdig met andere, al dan niet reguliere behandelwijzen.

De Reiki behandeling
Ik geef Reiki behandelingen via het Usui Systeem van handoplegging. Hierbij leg ik mijn handen op diverse plaatsen van het geklede lichaam. Eerst behandel ik de voorkant van je lichaam en daarna behandel ik de achterkant van je lichaam terwijl je ontspannen op de behandeltafel ligt. Tijdens de behandeling voel ik vaak dingen aan die spelen bij de cliënt. Door dit bespreekbaar te maken en je dit weer te laten voelen en  ervaren kunnen (emotionele) blokkades worden opgeheven. En zo kan er fysiek en mentaal weer ruimte ontstaan zodat de energie weer vrijer door je lichaam gaat stromen. Na de behandeling voel je je daarom vaak lichter, prettiger en energieker. Bovendien heeft de reiki behandeling een positieve invloed op je stemming.  Dit komt omdat de (emotionele) ballast namelijk is verminderd. Een Reiki behandeling is een liefdevol cadeau aan jezelf…!

Voor wie is Reiki
Reiki is geschikt voor iedereen. Het is een zachte en liefdevolle manier om je zelf te stimuleren en te ondersteunen in je eigen groei- en veranderproces.