In mijn salon bied ik veel verschillende behandelingen aan. Bij het woord schoonheidssalon denken mensen vaak aan een gezichtsbehandeling en dat is best logisch, want een gezichtsbehandeling is inderdaad de meest geboekte behandeling! 

Voor een heerlijke gezichtsbehandeling kun je natuurlijk bij mij terecht, maar wist je dat ik daar naast ook certificaten heb behaald in verschillende massages? En wat dacht je van het harsen van het gezicht, de benen en de oksels? 

Dat het méér is dan een beetje puistjes knijpen. Ook vertelde ik daar kort over de verschillende onderdelen van een gezichtsbehandeling en beloofde ik daar later nog wat dieper op in te gaan: wat gebeurt er precies tijdens zo'n behandeling en waarom doen we dat eigenlijk? Waarom zou je überhaupt een gezichtsbehandeling boeken?

De één vindt een gezichtsbehandeling voornamelijk heerlijk ontspannend, de ander heeft veel last van onzuiverheden en wil het lekker gereinigd hebben. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook, maar kort gezegd: iedereen heeft zo zijn eigen redenen om zichzelf zo'n momentje van me-time te gunnen.

Enkele voordelen van een gezichtsbehandeling:

Een gezichtsbehandeling werkt ontspannend

Je kunt echt even ontsnappen aan de alledaagse stress en/of sleur. Tijdens een behandeling wordt oxytocine aangemaakt, ofwel het 'gelukshormoon', dat positieve effecten heeft op je hart en bloedvaten, je spijsvertering en je geheugen. Zeker in combinatie met een gezichtsmassage is een gezichtsbehandeling een ware traktatie voor lichaam en geest! 

Een gezichtsbehandeling geeft je huid een boost 

Voorafgaand aan de behandeling wordt eerst een huidanalyse gemaakt, waar de schoonheidsspecialiste onder andere de huidconditie en het huidtype bepaalt. Hierdoor kan het productgebruik tijdens de behandeling specifiek aangepast worden op de behoefte van de gezichtshuid. 

Een professionele gezichtsbehandeling is uitgebreider dan de verzorgingsroutine die dagelijks thuis wordt uitgevoerd. De huid wordt dieper gereinigd en behandeld met producten die hoge concentraties werkzame stoffen bevatten.

Onzuiverheden worden professioneel verwijderd

Een schoonheidsspecialiste heeft ervaring met het verwijderen van mee-eters en puistjes en beheerst hier de juiste technieken voor. Dat is belangrijk, om het risico op blijvende schade (zoals littekentjes) te verminderen. Ga daarom nooit zelf thuis aan de slag!

Werkzame stoffen in verzorgingsproducten worden beter door de huid opgenomen

Dode huidcellen, vet en vuil van buitenaf kunnen de huid verstoppen, waardoor crèmes niet meer goed door de huid worden opgenomen. Dit maakt het dagelijks verzorgen van de huid minder effectief. Tijdens een gezichtsbehandeling wordt de huid intensief gereinigd, zodat het maximale uit de huidverzorgings- of huidverbeteringsproducten kan worden behaald.